Adventsmarkt voor straatpastoraat

Op zondag Gaudete (16 december) gingen ‘s middags (12.00-13.30uur) de poortdeuren van het stadsklooster San Damiano open voor de Adventsmarkt in de werkhuizen die in de tuin van het stadsklooster staan. Men werd warm ontvangen bij de vuurkorven. Onder het genot van een kopje koffie of thee kon men de markt bekijken en wat aanschaffen. Op de Adventsmarkt waren veel huishoudelijke-, religieuze-, muzikale –en informatieve boeken –en attributen uit het klooster te koop. Tegen een kleine vergoeding was er ook glühwein verkrijgbaar.
De reden van de markt was de komst van de jongere broeders en zusters. Met hun komst is veel in het klooster veranderd, waardoor ook veel spullen dubbel zijn of niet meer gebruikt worden. Met de komst van het straatpastoraat in het klooster was ook duidelijk waar de opbrengst van de markt naartoe ging. Het huisraad op de Adventsmarkt varieerde van 50 soorten glazen asbakken, kleedjes, encyclopedieën, cd’s heel veel kunstwerken, tot oude kisten, heiligenbeelden en natuurlijk kruisbeelden. De mooie opbrengst van de markt was voor het straatpastoraat. Er was er ook gelegenheid om met de nieuwe broeders en zusters kennis te maken of gewoon even door de kloostertuin te wandelen.

Reacties zijn gesloten.