Broeder Savio verhuisd naar Tilburg

Op donderdag 29 augustus is broeder Savio Nederstigt ofmcap. (‘pater Savio’) verhuisd naar het Kapucijnenklooster in Tilburg. Op zondag 11 augustus, het hoogfeest van de heilige Clara van Assisi, werd er in zijn laatste zondagse eucharistieviering in de kerk van Stadsklooster San Damiano uiteraard ook aandacht besteed aan zijn verhuizing. Broeder Savio heeft ruim 6 jaar in ’s-Hertogenbosch gewoond en gewerkt. Hij is voor veel mensen een goede gesprekspartner en biechtvader geweest. De gardiaan noemde broeder Savio “een levend gebed”, waarmee hij verwees naar de vele uren die broeder Savio besteedt aan meditatie en gebed.

Broeder Savio zelf vertelde dat hij nog graag in ’s-Hertogenbosch had willen blijven, omdat hij de vraag om mee te helpen bij de ‘ombouw’ van Kapucijnenklooster naar Stadsklooster San Damiano heeft ervaren als een opdracht die hij van God gekregen heeft. Hij merkt echter dat God hem nú wil duidelijk maken dat hij het rustiger aan moet gaan doen, omdat zijn lichaam – in Franciscus’ woorden “broeder ezel” – zwakker wordt.

In Tilburg zal broeder Savio, zoals dat bij hem past, zijn leven wijden aan gebed en aan de mensen die de Heer op zijn pad brengt. Maar ook kan hij daar de rust en de zorg ontvangen die hem van harte is gegund!

Broeder Savio, het ga je goed!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.