Een eerste Kerstglimp met straatpastoraat

Op zaterdag 21 december brak de Vreugde van Kerstmis al door in Stadsklooster San Damiano. In de kerststal achterin de kerk lag het kindje Jezus al in de kribbe, vol liefde bewonderd door Maria en Jozef. En door de ongeveer 50 bezoekers van de Kerstviering van het Straatpastoraat ’s-Hertogenbosch.

In die viering gingen straatpastor Lianne en broeder Hans voor. Samen met de kerkgangers werd er stilgestaan bij het Kerstevangelie. In het gesprek dat ontstond bleek dat in levens van mensen nú ook nog steeds iets van het Kerstwonder kan doorbreken, gewoon in eenvoudige woorden of simpele gebaren.

Na de viering, waarin uiteraard ook flink meegezongen werd met tal van Kerstliederen, was er voor de aanwezigen een koud en warm buffet. Iedereen deed zich te goed aan het heerlijke eten, maar ook – en misschien wel vooral – aan de ontspannen sfeer en het samenzijn als broeders en zusters van de Heer.

Door het bestuur van de stichting Straatpastoraat werden broeder Hans en straatpastor Lianne nog even in het licht gezet om hen beiden te bedanken voor hun inzet en enthousiasme. Broeder Hans benadrukte dat de gastvrijheid aan de mensen van het Straatpastoraat met veel liefde en hartelijkheid door alle bewoners van Stadsklooster San Damiano gedragen wordt.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.