Noodfonds

NOODFONDS? Wat doen jullie daar dan mee?

Je zult wellicht hebben gezien dat we de laatste weken regelmatig vragen om een gift voor het noodfonds van Stadsklooster San Damiano. Met het geld dat we voor dat fonds binnenhalen, helpen we mensen in onze omgeving die direct hulp nodig hebben. Gelukkig zijn er steeds weer mensen die een bijdrage aan ons noodfonds overmaken. Want voor een aantal mensen in deze stad is hulp van anderen in deze corona-crisis echt hard nodig.

Zo zijn bijvoorbeeld de normale maaltijdvoorzieningen voor daklozen gesloten. Daarom is Stichting Loods (https://stichtingloods.nl/), waarmee we al samenwerkten, begonnen met het uitgeven van afhaalmaaltijden voor deze doelgroep. Zij krijgen een vers bereide maaltijd, soep en wat extra fruit. Daarnaast is de afhaalmaaltijd een middel om deze mensen, die erg kwetsbaar zijn, ook even te zien en, op afstand, even contact hebben. Dat is vaak net zo belangrijk als de maaltijd zelf. Ons noodfonds, en dus jullie giften, leverden hieraan een belangrijke financiële bijdrage.

Ook is er een gift gegaan naar de Voedselbank van ’s-Hertogenbosch (https://den-bosch.voedselbankennederland.nl/). Niet om voedsel te kopen, want gelukkig is de aanvoer daarvan in deze stad nog uitstekend. Maar er was wel nood aan brandstof voor de bus van de voedselbank, om de logistiek te kunnen waarborgen.

Kortom: er wordt veel goeds gedaan, ook hier dichtbij huis. Daarom is jouw bijdrage ook nog steeds welkom: Sint Franciscus Stichting, NL52 SNSB 0946 7530 75 o.v.v. ‘noodfonds’.

Alvast bedankt!

Reacties zijn gesloten.