Meimaand = Mariamaand

’s-Hertogenbosch kleurt deze maand met vele wapperende vlaggen weer blauw-wit voor Maria.
Normaal gesproken zijn er in ’s-Hertogenbosch in deze maand vele activiteiten rondom Maria georganiseerd. Dit jaar vraagt om hier anders mee om te gaan. Zo is er van 10 t/m 18 mei een Marianoveen waarbij inwoners van de stad zijn gevraagd om een Mariabeeld voor het raam te plaatsen en er een kaars bij te branden. Verder is er de mogelijkheid om tijdens de Bossche Marianoveen een bidweg (ook wel Bossche Beeweg genoemd) in de binnenstad te lopen, waarbij uiteraard de 1,5 meter afstand in acht genomen moet worden. Op de route zijn vele Mariabeelden te vinden die deze maand voorzien zijn van wit-gele bloemstukken, de kleuren hiervan verwijzen naar de katholieke pauselijke kleuren.

Meerdere bewoners van Stadsklooster San Damiano hebben deze route in de binnenstad al gelopen.

Moge de aanwezigheid van Maria ons, in deze maand in het bijzonder, de moederlijke beschutting geven met haar mantel van vertrouwen.

Reacties zijn gesloten.