Tuinkapel opgeknapt

Op 2 augustus is de tuinkapel na een grondige opknapbeurt heropend en ingezegend. Het was erg verwaarloosd van binnen. Bewoners Michel en zr. Elisabeth hebben er een tijd geklust en nu mag het resultaat er zijn. Veel van wat in de kapel te zien is, is herbruikt. Zo is het tegeltableau met de piëta afkomstig uit de kerk en de bankjes uit een zijkapel van de kerk.

Er was een prijsvraag uitgeschreven onder de bewoners voor de naamgeving van de tuinkapel. Het is La Foresta geworden. La Foresta ligt in het Rieti-dal en was één van de vier kluizenarijen in dat dal, waar Franciscus kwam. Sommige geleerden menen dat Franciscus hier verbleef toen hij behandeld werd vanwege zijn oogziekte. Ook zou hij mogelijk een (groot) deel van het Zonnelied hier gedicht hebben. Fioretti-verhaal XIX speelt zich hier af. Nu woont er een gemengde communiteit, die ex-verslaafden opvangt.

Het Stadsklooster is een prachtige meditatie plek rijker die hopelijk in de toekomst ook voor mensen van buiten toegankelijk kan worden.

Reacties zijn gesloten.