Reserveren voor openbare zondagsvieringen

Het bisdom heeft nieuwe richtlijnen gegeven voor hoe vieringen plaats kunnen vinden. De nieuwste richtlijnen zijn te lezen via deze link.

De zondagse vieringen kunt u meevieren in de kloosterkerk. Reserveren is vanaf 5 oktober weer noodzakelijk zodat we het maximaal toegestane bezoekers van 30 niet overschrijden en we mensen snel kunnen informeren als er zich onverhoopt corona-besmettingen voor zullen doen.

Op dinsdag-, woensdag- en donderdagmiddag van 13.00 uur tot 15.00 uur kun je reserveren voor de eerstvolgende zondag. Via ons telefoonnummer 073 – 613 01 55 kan je je aanmelden voor de zondagsviering. Je moet daarbij de namen doorgeven van alle gezinsleden die meekomen en ook een telefoonnummer waarop we je kunnen bereiken.

Tijdens de viering
De kerkdeuren openen om 10.00 uur. Bij binnenkomst moet je je melden en krijg je het boekje van de viering en een plaatsnummer. Je kunt alleen plaatsnemen op de aan jou toegewezen plaats.
In de viering wordt niet gezongen, maar er is wel orgelmuziek. Er wordt communie uitgereikt, maar anders dan gebruikelijk. Vanzelfsprekend houden we ons aan de door de overheid gegeven richtlijnen. Het is in elk geval erg belangrijk dat je je houdt aan de aanwijzingen die de bewoners van Stadsklooster San Damiano je geven.

Na de viering
Helaas is het niet mogelijk om elkaar na de viering te ontmoeten bij de koffie. Als je je houdt aan de afstandsregels kan er wel wat nagepraat worden op het kerkpleintje.

Het allerbelangrijkste
Het allerbelangrijkste om de openbare zondagsvieringen weer te kunnen hervatten,  is dat iedereen zich houdt aan de vier geboden:

  1. Blijf thuis bij klachten: als je verkouden bent, verhoging of koorts hebt of je je niet lekker voelt, kun je niet naar de kerk.
  2. Houd anderhalve meter afstand.
  3. Hoest of nies in je elleboog en gebruik papier zakdoekjes.
  4. Was en/of ontsmet je handen vaak.

We kijken er naar uit om je weer te zien en met elkaar de Heer te ontmoeten in woord en sacrament!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.