Gardiaanswisseling

Per 1 mei aanstaande is broeder Hans van Bemmel ofm door het bestuur van de Nederlandse franciscanen benoemd tot gardiaan van de franciscanen in Nijmegen. Dat betekent dat hij Stadsklooster San Damiano zal gaan verlaten en niet langer gardiaan van de broeders in ’s-Hertogenbosch zal zijn. Broeder Hans heeft aan de wieg gestaan van de doorstart van het Kapucijnenklooster als Stadsklooster San Damiano. Al voordat het kloostercomplex in augustus 2018 overging van de kapucijnen naar de franciscanen was hij als kwartiermaker woonachtig in ’s-Hertogenbosch. Broeder Hans heeft de afgelopen jaren grote verantwoordelijkheid gedragen voor alles wat de afgelopen jaren is gebeurd in ons Stadsklooster. Daarbij is zijn diaconale hart vanzelfsprekend ook steeds uitgegaan naar de mensen in de marge van de samenleving.

Broeder Hans van Bemmel ofm wordt als gardiaan opgevolgd door broeder Fer van der Reijken ofm, die medio april vanuit Amsterdam naar ’s-Hertogenbosch zal verhuizen.

Op zondag 25 april wordt in de eucharistieviering afscheid van broeder Hans genomen. De minister-provinciaal van de Nederlandse franciscanen zal in die viering samen met broeder Hans voorgaan. Ook wordt dan de nieuwe gardiaan voorgesteld.

Vanaf 1 mei is het adres van broeder Hans:

Br. Hans van Bemmel ofm
Vermeerstraat 7
6521 LT Nijmegen

Reacties zijn gesloten.