Meeleefgast

Je kunt meeleven voor langere tijd in een dynamische kloostergemeenschap van broeders en zusters uit de Franciscaans/Claraanse familie waar je meeleeft in een bedding van gebed, stilte en ontmoeting. Het klooster is gelegen nabij het centrum en het station van ’s-Hertogenbosch. De rivier de Dommel stroomt voor het klooster langs en het natuurgebied De Bossche Broek ligt op een paar minuten loopafstand.

Er zijn verschillende redenen om een meeleefperiode aan te willen gaan. Zo kun je je scriptie schrijven, een pas op de plaats maken om te oriënteren wat je wilt met je leven en/of werk, verdieping van je geloofsleven, bezig zijn met wezenlijke levensvragen, je verlangt naar ruimte om tot stilte te komen en die te laten spreken.

Je kamer bevindt zich in de stille gang waar de zusters clarissen wonen.

Na een kennismakingstraject, dat bestaat uit gesprekken en enkele meeleefdagen, wordt besloten of er een goede wederzijdse basis is om een meeleefperiode aan te gaan.

We bieden:

 • Een dynamische kloostergemeenschap waar ruimte is voor stilte en gebed.
 • (Gemeubileerde) leefruimte met natte cel en aparte slaapkamer, totaal 28m².
 • Begeleiding
 • 4x per dag getijdengebed
 • 3 maaltijden per dag
 • Maximaal 1 jaar meeleeftijd, proeftijd van 1 maand

Profiel:

 • Je bent vrouw
 • Tussen 20 en 60 jaar
 • Je kunt financieel bijdragen
 • Je bent bereid taken in huis te vervullen
 • Je bent fysiek en mentaal in staat zelfstandig te wonen en voor jezelf te zorgen
 • Je wilt meebidden met ons getijdengebed
 • Je houdt je eigen woonruimte aan

Meer informatie over het stadsklooster is te vinden op deze site. Mocht je interesse hebben stuur dan een mail naar de zusters Beatrijs en Elisabeth:
zustersclarissendenbosch@outlook.com en vertel in je mail iets over je dagelijks leven, je motivatie waarom je hier meeleefgast wilt worden, vertel over je ervaring met het verblijven in een klooster en vermeld je adres, telefoonnummer en geboortejaar. Dan nemen we contact met je op.

Reacties zijn gesloten.