Herdenken overleden vluchtelingen

Op zondag 20 juni is het wereldvluchtelingendag. Alleen al op de vlucht naar Europa zijn meer dan 44.000 mensen omgekomen. Mensen stierven aan de Europese grenzen, verdronken in de Middellandse Zee, de Evros of het Kanaal, of vroren dood in de bergen van de Balkan en de Alpen. Mensen die nog in leven hadden kunnen zijn.

In Stadsklooster San Damiano zullen we zondag 20 juni in de Eucharistieviering om 10:30 uur (deze viering is ook via livestream te volgen) en in de week tot en met 25 juni hier bij stil staan. Hiermee sluiten we aan bij de actie van organisatie Migreat (www.migreat.org), een organisatie die noodzakelijke hulp biedt aan migranten. Door heel Europa heen zullen de overleden vluchtelingen herdacht worden.

In Stadsklooster San Damiano klinken verspreid over het ochtend- en avondgebed van zaterdag 19 juni t/m vrijdag 24 juni 106 namen van overleden vluchtelingen. Op zondag 20 juni wordt in de Eucharistieviering om 10:30 uur aandacht besteed aan de meer dan 44.000 dodelijke slachtoffers van het Europese asiel- en migratiebeleid. Van veel slachtoffers kennen we de namen niet, van een aantal zal een silhouet in de kerkbanken een plek krijgen. Letterlijk en figuurlijk willen we hen een plek geven, omdat zij onze naasten zijn. Zij hadden hier kunnen zitten.

Jij kunt ook een half uur meebidden van zaterdag 19 juni 18:30 uur, of van 21 t/m 25 juni om 07:30 uur of ’s avonds van zondag 20 juni t/m vrijdag 25 juni om 17:30 in de kerk van Stadsklooster San Damiano. Op zondagmiddag 20 juni is de kerk van 14.00-16.00 uur open voor mensen die even binnen willen komen, stil willen vallen bij de silhouetten en een kaarsje willen aansteken.

Alleen voor de Eucharistieviering op zondag 20 juni geldt dat je je moet aanmelden. Op dinsdag-, woensdag- en donderdagmiddag van 13.00 uur tot 15.00 uur kun je reserveren. Via ons telefoonnummer 073 – 613 01 55 kun je je aanmelden voor de zondagsviering.

Op 20 juni zullen vanuit het hele land op het strand van Scheveningen duizenden gedenktekens worden geplaats voor de overleden vluchtelingen als een pop-up monument. Meer info: https://migreat.org/44000-names/309/44-000-namen

Je kunt Migreat financieel ondersteunen. Ze draaien 100% op vrijwilligers, dus al je geld zal direct worden gebruikt voor hulp en belangenbehartiging. Met jouw donatie zorgen ze ervoor dat dakloze vluchtelingen voedsel, onderdak en medische zorg hebben in Sarajevo, Bosnië, en dat de stemmen worden gehoord van degenen die hun leven riskeren om Europa te bereiken!
Je kunt je donatie overmaken: Stichting MiGreat, IBAN: NL17BUNQ2040897801, BIC: BUNQNL2A

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.