Jubileum straatpastoraat

Op 2 oktober werd het 30-jarig jubileum van Straatpastoraat Den Bosch gevierd in Stadsklooster San Damiano. Overdag was er een gezellige braderie in de kloostertuin waar mensen van De Loods en de Vincentius Vereniging hun spullen verkochten. ‘s Middags gaf straatpastor Lianne van Oosterhout een boeiende lezing over haar werk als straatpastor en er was een feestelijke jubileumviering waarvan het thema goed kan wordt samengevat in het lied ‘Anthem’ van Leonard Cohen: There is a crack, a crack in everything, that’s how the light gets in. Schola Luventatis vulde de kerk tijdens de viering met prachtige gezang. Hierna was er een receptie in de kloostertuin. De dag werd afgesloten met een feestelijk buffet.

Straatpastor Lianne van Oosterhout houdt wekelijks spreekuur in Stadsklooster San Damiano voor de dak- en thuislozen. Ook is er elke eerste zaterdag van de maand een laagdrempelige viering voor de mensen van de straat.

Dtv maakte een filmpje met straatpastor Lianne van Oosterhout over haar werk.

Reacties zijn gesloten.