Toekenning tuinsubsidie door Space for Grace

We zijn blij met de toekenning van een subsidie van het fonds Space for Grace die we mogen inzetten om meer biodiversiteit in de kloostertuin te realiseren!

Al geruime tijd zijn we met bezielde vrijwilligers bezig met een plan om van de mooie kloostertuin een nog betere plek te maken voor dier en mens. De structuur van de tuin met het bos met monumentale bomen zal behouden blijven. Inmiddels zijn we al begonnen met het rooien van ecologisch onnuttige bomen, struiken en planten zodat er plek komt voor meer fruit- en notenbomen en inheemse besdragende struiken. Recent heeft er al een tuinwerkdag plaatsgevonden waarbij we met vele vrijwilligers een paarduizend biologische bollen hebben geplant zodat de tuin in het voorjaar nog rijker zal bloeien. Stap voor stap zullen we de plannen gaan uitvoeren.

Reacties zijn gesloten.