TV-uitzending Kloosterserie

In november was TV-kok Nadia Zerouali enkele dagen te gast bij de bewoners in Stadsklooster San Damiano. Het initiatief hiertoe was uitgegaan van Kruispunt TV (KRO-NCRV) en 13 december is het programma uitgezonden.

Nadia (45) is een Marokkaanse Nederlandse, geboren en getogen in Winterswijk en vooral bekend als één van de koks van het populaire tv-programma ´BinnensteBuiten´ en haar bekroonde kookboek.

In de aflevering van Kruispunt maakt Nadia kennis met de bewoners van het Stadsklooster, neemt ze deel aan de gebedsmomenten en maaltijden, zijn er gesprekken over Franciscus en de Sultan, wandelt ze met zr. Elisabeth de meditatieve wandeling in de tuin, bezoekt ze br. Philippus in zijn atelier, is ze getuige van de opbouw van de voedselbank-kerststal en maakt ze een heerlijke couscous-maaltijd samen met zr. Beatrijs en zr. Elisabeth. Ondertussen bevraagt cameraman en regisseur Gertjan Zwanikken haar aan tafel en op haar kamer over haar ervaringen.
Niet alleen de couscous maar ook Nadia zelf ging er bij de bewoners in als koek. Een erg open, hartelijke en sympathieke vrouw, die in haar leven veel heeft meegemaakt. De bewoners kijken met plezier terug op deze dagen.

De uitzending kun je HIER terugkijken.

Reacties zijn gesloten.