Bouwwerkzaamheden

Wij, de bewoners van het Stadsklooster, zijn ons er van bewust dat wij mogen wonen, werken en bidden in een pand met een rijke spirituele traditie. Hoeveel gebeden zullen er de afgelopen 125 jaar niet van hieruit zijn opgestegen? Hoeveel mensen hebben hier God om vergeving gevraagd en hebben die gekregen? Hoeveel kaarsjes zijn er gebrand ter begeleiding van een smeekbede of uit dankbaarheid? Hoeveel goede gesprekken zijn er gevoerd?

Maar wonen in zo’n historisch pand met zo’n rijke traditie brengt ook verplichtingen met zich mee, o.a. om het goed te onderhouden. Vanuit onze franciscaanse spiritualiteit willen wij bovendien zuinig zijn met hetgeen moeder aarde ons te bieden heeft, wat betekent dat we, daar waar we kunnen, willen bijdragen aan verduurzaming. En we willen jullie allen gastvrij kunnen ontvangen in de kerk en het klooster.

Werkzaamheden in het kader van die drie doelen worden de komende zes maanden gecombineerd. Gedurende die tijd zal er ook beslist af en toe overlast zijn, zowel voor onze gasten, voor de kerkgangers en voor onze vrienden van de straat. En soms zullen we creatieve oplossingen moeten bedenken om tijdens de werkzaamheden alles te kunnen blijven doen wat we nu doen. Als we allemaal een beetje inschikkelijk zijn, gaat het vast wel lukken.

Michel Versteegh ofs
voorzitter coördinatieteam

Reacties zijn gesloten.