Maandag in de week zonder vlees – Restpasta frittata

Voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 300 g gare (korte) pasta naar keuze
  • rest gare groenten, denk aan bv. wortelen, witte kool, spruitjes, venkel enz.
  • ½ lt tomatensaus
  • 4 à 6 eieren
  • 3 el (vega-)melk
  • Enkele takjes verse peterselie, gehakt
  • peper & zout
  • Ghee of olie om te bakken
  • flinke hand (vegetarische) geraspte kaas
  • optioneel: cayennepeper o.i.d. voor wat meer pit

Meng de pasta met de groenten en een deel van de tomatensaus in een kom. Klop in een andere kom de eieren los met de melk, vermeng met een deel van de peterselie, de cayennepeper en p & z tot een glad beslag. Verhit de ghee of de olie in een antiaanbakpan en voeg de pasta toe tot die goed warm is, dat duurt ca. 3 à 4 min). Giet het eimengsel over de pasta en zet op een middelhoog vuur. Bak de frittata tot de onderkant goudbruin wordt (ca. 8 min). Verwarm ondertussen in een steelpannetje de rest van de pastasaus. Strooi de kaas over de frittata en gril tot de kaas mooi kleurt. Garneer met de resterende peterselie. Geef er de saus apart bij. En serveer er een frisse salade naar keuze bij.

Reacties zijn gesloten.