Woensdag in de week zonder vlees – Maaltijdsalade met witte kool, wortel, maïs en feta.

Voor 4 personen

Ingrediënten:

  • ½ fijn gesneden witte kool
  • 1 flinke winterwortel, grof geraspt
  • 1 avocado, in stukjes, besprenkeld met citroensap
  • 1 gesnipperde ui
  • 300 gare kleine witte bonen
  • handjevol rozijnen
  • 12 zwarte olijven in plakjes
  • 3 stengels bleekselderij, in fijne reepjes
  • klein blik maïskorrels, uitgelekt
  • Hand noten naar keuze, bv. pecan- of walnoten, grof gehakt
  • Plak feta, grof verkruimeld

Voor de dressing:

  • 2 tl oreganoblaadjes vers of 1 tl gedroogde
  • 2 el limoensap
  • 1 el mayonaise
  • In totaal 4 el olijfolie en lijnzaadolie
  • peper & zout

Maak de dressing: meng sap met p & z en oregano. Klop er de mayonaise en olie onder. Breng op smaak met p & z. Meng de saladegroenten, bestrooi met de noten en de feta. Serveer met de dressing en zelfgebakken stevig brood.

Reacties zijn gesloten.