Donderdag in de week zonder vlees – Groentefrieten uit de oven

Voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 600 g aardappelen
  • ½ knolselderij
  • 1 flinke pastinaak
  • 1 zoete aardappel
  • enkele el ghee of olie
  • 4 teentjes knoflook, in de schil
  • 3 takjes rozemarijn, gehakt
  • 3 takjes tijm, gehakt
  • Peper & zout
  • Bosje verse peterselie, fijn gehakt

Verwarm de oven voor tot 180 C. Schil desgewenst en was alle groenten. Snijd ze in frietjes. Doe over in een ruime ovenschaal. Verwarm in een steelpannetje de ghee en voeg knoflook en kruiden toe. Haal van het vuur en giet dit over de groenten, schep goed om. Bestrooi met 1 el zout en bak goudbruin en knapperig in de voorverwarmde oven, ca 30 min. Schep halverwege een keer om. Bestrooi voor het serveren met de peterselie. Geef hier een tomatensaus met vega-gehakt bij.

Reacties zijn gesloten.