Vrijdag in de week zonder vlees – Linzencrèmesoep

Voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 200 g gedroogde bruine linzen
  • 6 dl pittige bouillon
  • 1 ui, grof gehakt
  • 1 winterwortel, in kleine dobbelstenen
  • 1 rode en 1 gele paprika, in stukjes
  • ¼ knolselderij, in kleine dobbelstenen
  • ½ Spaanse peper, in smalle ringen
  • 1 el olie
  • 1 teentje knoflook
  • 5 takjes koriander of peterselie, gehakt

Was de linzen en kook ze in de bouillon in 30-45 min gaar, afhankelijk van de soort linzen. Fruit de ui en de knoflook in de warme olie. Voeg de overige groenten en de peper toe en smoor gaar. Zet wat groente en linzen apart. Doe de groenten bij de linzen en pureer het geheel. Roer de achtergehouden linzen en de groente door de soep. Strooi er de koriander over.

Geef hier bv. desembrood bij en een kommetje grof gehakte, hard gekookte eieren.

Reacties zijn gesloten.