Zaterdag in de week zonder vlees – Ovenschotel met champignons

Voor 4 personen

Ingrediënten:

 • 800 g aardappels, geschild en in blokken
 • 2 eieren, losgeklopt
 • Peper & zout
 • Ghee of olie
 • 1 tl kardemom
 • ½ tl nootmuskaat
 • 600 g champignons, in schijfjes
 • Enkele el ghee of olie
 • 1 bosje bieslook, gesnipperd
 • 1 schaal quorngehakt
 • 1 ui, gesnipperd
 • 1 blik tomaten, in stukjes
 • Klein blik tomatenpuree
 • ¼ lt groentebouillon
 • 2 el bloem
 • 1 tl oreganoblaadjes
 • geraspte (vega-)kaas

Kook de aardappels gaar in water, giet af en pureer ze. Meng er de eieren, p & z, 2 el ghee, kardemom en nootmuskaat door. Verwarm de oven voor op 200 C. Smelt 2 à 3 el ghee in een grote koekenpan en bak er in twee porties de champignons in, ca. 5 min. Roer er de helft van de bieslook door en kruid met p & z. Verdeel de champignons over de bodem van een ovenschaal, bestrooi met de quornstukjes en bedek met de aardappelpuree. Strijk de bovenkant glad en zet de schaal 20-25 min in de oven tot de bovenkant goudbruin is. Strooi er de resterende bieslook over en serveer. Maak ondertussen een saus met de overige ingrediënten. Roer er desgewenst enkele el kaas door. Of geef de kaas er los bij. Of bestrooi de ovenschotel de laatste 10 min met de kaas.

Tip: Voeg desgewenst 400 g gestoofde preiringen toe en leg die boven de champignons.

Vervang desgewenst de kaas door enkele el paneermeel. Beleg dan met enkele nootjes bakboter.

Reacties zijn gesloten.