In verbinding met jezelf

#_LOCATIONMAP

Datum/Tijd
09/03/2024
10:00 - 16:00

Categorieën


In onze huidige tijd kunnen we op allerlei manieren met elkaar in verbinding staan. Via de telefoon, de mail of social media. Deze hulpmiddelen zijn reuze handig maar hebben ook weer als nadeel dat het contact oppervlakkig kan zijn waardoor hartelijkheid en betrokkenheid geen kans krijgen. Verbinding met anderen vraagt ook om verbinding met je diepste zelf, zodat de verbinding een anker in jezelf heeft.

Zo’n verbinding wordt mogelijk door de schillen van je ego af te pellen, alles wat moet, je status, je macht, je angst. Als je je egoschillen eraf pelt, krijgt je werkelijke zelf alle ruimte en hoef je je niet langer te laten leiden door angst, status of eisen van anderen.

Een verbinding met je diepste zelf is ook een verbinding met jouw bron. Als je daarmee verbonden bent kan het leven stromen en kun je vitaal blijven. Bij die bron horen allemaal mooie eigenschappen zoals vriendelijkheid, kracht, spontaniteit, vitaliteit, vreugde, creativiteit en compassie. Waarom zou je die bron niet benutten?

Tijdens deze retraitedag gaan we na hoe je nog meer in contact kunt komen met je diepste zelf. Naast een paar korte inleidingen op het thema bestaat deze retraitedag uit: meditaties, reflectie-opdrachten, uitwisseling via korte gesprekjes en meditatieve beweging. Die werkvormen helpen jou het contact met jezelf te verdiepen zodat vitaliteit en creativiteit nog meer gaan stromen en er meer rust en ruimte komt in je leven.

Praktische informatie
Plaats: Stadsklooster San Damiano, Den Bosch
Datum: Zaterdag 9 maart 2024
Tijd: 10–16 uur
Begeleiding: Ton Roumen   www.bezinnen.com
Informatie: www.bezinnen.com   tonroumen@bezinnen.com 06 307 101 36
Online aanmelden: Retraitedag In verbinding met jezelf, Den Bosch, 9 maart 2024 – Retraite en Meditatie (bezinnen.com)
Prijs:  € 69 inclusief koffie, thee en vegetarische lunch

Ton Roumen is een ervaren coach, retraiteleider en spreker. Hij publiceert boeken en artikelen over spirituele thema’s. Zijn laatste boeken: Omarm jezelf en De vrijheid van mijn vader. Meer informatie: www.bezinnen.com

Reacties zijn gesloten.