Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Inspiratiemiddag ‘wat een verhaal’

20 september 13:30 17:00

Op zondagmiddag 20 september om 13.30 uur wordt de inspiratie- en workshopmiddag ‘Wat een verhaal’ gehouden in het Franciscushuis en Stadsklooster San Damiano, Van der Does de Willeboissingel 11 en 12, 5211 CA ’s-Hertogenbosch.
De Franciscaanse Beweging organiseert ieder jaar een grote landelijke inspiratiedag. Dit jaar staan verborgen en herkenbare verhalen die je bemoedigen en inspireren centraal. Bij sommige workshops op intellectueel niveau, bij andere op emotioneel of fysiek niveau. Zo bieden we een inspirerende dag vol verbondenheid.

Aanmelden via: shop.franciscaansebeweging.nl. Entreeprijs € 12,50, jongeren en kinderen onder de 18 gratis.

Er zijn in ons leven tal van situaties waarin we ons onzeker of onmachtig voelen. Of het nu gaat om pandemieën of de klimaatcrisis, over systemisch racisme of allerlei brandhaarden. Hoe onzeker of onmachtig je je ook voelt, uiteindelijk probeer je te verstaan wat er gaande is, probeer je grip te krijgen op wat je overkomt. Door het vertellen van een verhaal krijgt je eigen leven structuur en vorm. Daarbij kunnen de ervaringen van anderen, hun ervaringen en verhalen, zoals ook de verhalen van Franciscus ons inspireren, bemoedigen en steunen.
Na een verhaal van vertelster Ilse Brinkman en inleiding door Fer van der Reijken gaan we uiteen en volgen we verschillende workshops. Op het programma staan workshops over mentale veerkracht, de werkwijze van contactclowns en de bemoedigende werking van kwetsbare verhalen. Daarnaast kan men een verhalenwandeling naar het Bossche Broek maken.

Coronaproof
In verband met de COVID-19 maatregelen is er beperkt plaats tijdens de inspiratiedag. Voor wie de inspiratiedag graag wil meemaken maar daartoe niet in de gelegenheid is (bv. wegens verkoudheidsklachten of omdat u niet wilt reizen), wordt het eerste gedeelte van de inspiratiedag via internet uitgezonden. Heeft u hierin interesse? Mail dan naar info@franciscaansebeweging.nl. Dan houden we u op de hoogte waar u de uitzending kunt vinden.
Meer informatie over de activiteit is te vinden op www.franciscaansebeweging.nl.

De Franciscaanse Beweging brengt mensen samen die zich aangetrokken voelen tot het gedachtegoed van Franciscus en Clara van Assisi. Hun levenswijze inspireert om eenvoudig, betrokken, kwetsbaar en vredelievend door het leven te gaan. Zij hechtten niet aan status of materie en hadden onvoorwaardelijk lief. Hun compassie heeft velen in het hart geraakt, en doet dat tot op de dag van vandaag. Kernwaarden van de FB zijn: eenvoudig, betrokken, kwetsbaar en vredelievend.