Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Kloostermarkt voor het goede doel

16 december 2018-12:00 13:30

Op zondag gaudete (16 december) gaan ‘s middags  de poortdeuren van het stadsklooster San Damiano open voor de Advents markt. Via de poort komt u gelijk op het kloostertuinpad dat u naar de werkhuizen achter het stadsklooster leidt.  Achter het klooster is de Adventsmarkt, waar u bij u vuurkorf warm ontvangen wordt, om onder het genot van een kopje koffie of thee de markt te bekijken en wat aan te schaffen. Op de Adventsmarkt zijn veel  huishoudelijke-, religieuze-, muzikale –en informatieve boeken –en attributen uit het klooster te koop zijn. Tegen een kleine vergoeding is er ook glühwein verkrijgbaar bij de opgestookte vuurkorf.

De reden van de markt, is de komst van de jongere broeders en zusters. Met hun komst is veel in het klooster veranderd, waardoor ook veel spullen dubbel zijn of niet meer gebruikt worden. Met de komst van het straatpastoraat in het klooster was ook duidelijk waar de opbrengst van de markt naartoe gaat.  Het huisraad op de Adventsmarkt varieert van 50 soorten glazen asbakken, kleedjes, encyclopedieën, cd’s heel veel kunstwerken, tot oude kisten, heiligenbeelden en natuurlijk kruisbeelden.  De opbrengst van de markt is voor het straatpastoraat. Natuurlijk is er ook gelegenheid om met de nieuwe broeders en zusters kennis te maken of gewoon even door de kloostertuin te wandelen.

De markt wordt gehouden op zondag 16 december in het stadsklooster San Damiano aan de V.d. Does der Willeboissingel 12,  5211 CB ’s-Hertogenbosch van 12:00- 13:30 uur.

Gegevens

Datum:
16 december 2018
Tijd:
12:00 13:30

Locatie

Stadsklooster San Damiano
Van der Does der Willeboissingel 12
's-Hertogenbosch, 5211CB
Telefoon:
0736130155
Website:
www.stadskloostersandamiano.nl