Lezing “Out of Africa”

#_LOCATIONMAP

Datum/Tijd
29/03/2023
20:00 - 22:00

Categorieën


“Out of Africa” was een kaskraker met o.a. Robert Redford en Meryl Streep, maar in de afgelopen 100 jaar hebben meer mensen de expeditie ondernomen om in Afrika te helpen. In het kader van de Vastenaktie gaat dit dankzij uw hulp nog steeds door. Onder de naam Coosje  van Holland, heeft Jos Lampert een boek gepubliceerd dat u meeneemt naar het Tanzania van 50 jaar geleden. Zij reisde toen haar man achterna naar Afrika voor ontwikkelinghulp. Wat klinkt als een spannend avontuur zoals “Out of Africa” wordt door Jos Lampert met persoonlijke anekdotes en beelden verbonden met boeiende realiteit. Uit eerste hand vertelt zij over haar leven in Afrika zoals die ook in de film voorkomt.   

Tanzania, de anekdotes van het dagelijks leven, maar ook de wonderlijke cultuur zal hierbij de revue passeren. Hiernaast zal ook de vraag naar de rol ontwikkelingshulp ter sprake komen. Na afloop kunt u het boek “Naar Afrika” kopen, met de opbrengst steunt u ook de Vastenaktie.

Wilt u meer weten over het leven in de binnenlanden van Oost—Afrika,  het dagelijks leven ten tijde van “Out of Africa” of over de rol van ontwikkelingshulp in het verleden en vandaag, dan is deze avond een aanrader. Opgave hoeft niet, maar is voor ons wel fijn, graag voor 22 maart via mail: paterputman@gmail.com

Wanneer en waar?

Woensdag 29 maart 20:00-22:00, (inloop vanaf 19:30) bij Stadsklooster San Damiano in ’s-Hertogenbosch, Van der Does de Willeboissingel 12.

Reacties zijn gesloten.