Natuurmiddag kloostertuin, mandala leggen

#_LOCATIONMAP

Datum/Tijd
18/06/2022
13:30 - 15:30

Categorieën


NATUUR ALS BROEDER OF ZUSTER
Franciscus van Assisi zag alle schepselen – de mens, de dieren, de bomen en planten, de natuurverschijnselen, de aarde en de aardse elementen – als gelijkwaardig aan elkaar. Daarom noemde hij alle schepselen zijn broeders en zusters. In onze tijd zien we de natuur soms als iets waar we als mens boven staan, in plaats van dat we onszelf als onderdeel ervan zien. Kom je verbondenheid met de natuur ervaren door natuurmandala’s te leggen in de kloostertuin!

De middag wordt begeleid door zuster Elisabeth Luurtsema (claris en woonachtig in Stadsklooster San Damiano) en Melissa Schilderink (religiewetenschapper en werkzaam bij de Franciscaanse Beweging).

NATUURMANDALA’S LEGGEN
In de kloostertuin zullen we een mandala leggen met natuurlijke materialen die je zelf verzamelt. Hierdoor kun je je verbinden met de natuur. Een mandala wordt meestal symmetrisch van binnenuit in cirkelvorm gemaakt. Natuurmandala’s vergaan snel; ze worden als het ware weer teruggegeven aan de natuur en leren je zo om in het moment te leven, daar met volle aandacht bij te zijn en ook weer los te laten. De herhalende vorm en beweging hebben een meditatieve werking; ze helpen je om je aandacht te richten. Misschien leert je mandala je ook iets over  jezelf: welke kleuren, vormen en materialen spreken je aan en waarom? Het startpunt van deze middag is tuinkapel La Foresta. We beginnen met het Zonnelied  en een individuele stiltewandeling van een kwartier in de kloostertuin. Tussendoor is er tijd voor thee en koffie. We sluiten af met een ronde langs de mandala’s, met ruimte om uit te wisselen en in gesprek te gaan.

PRAKTISCHE INFORMATIE
Datum: zaterdag 18 juni 2022
Tijd: 13.30 – 15.30 uur
Locatie: Kloostertuin, via de tuinpoort aan de Van der Does de Willeboissingel 12, ‘s-Hertogenbosch (poort is vanaf 13.15 open en sluit om 13.30 uur)
Kosten: € 12,50 (€ 10,- voor FB-leden)
Ticket: via deze link kun je je aanmelden en je ticket bestellen.

Reacties zijn gesloten.