Requiem Friederichs

#_LOCATIONMAP

Datum/Tijd
26/03/2023
15:00 - 16:00

Categorieën


Het eigentijdse Requiem van Wilbert Friederichs is te horen op  26 maart om 15.00 in de kloosterkerk. De entree bedraagt 10 euro. Het concert duurt drie kwartier.

Het Requiem bevat Latijnse tekstfragmenten uit de traditionele dodenmis, aangevuld met citaten van Seneca, dit alles in een modern-klassieke toonzetting. De Nederlandse stukken met teksten van de componist zelf, zijn lichter van toon. Die combinatie, alsook de grote variëteit aan muziekstijlen van Friederichs’ composities, maakt dit Requiem uniek in zijn soort.

Wilbert Friederichs is zanger, componist, tekstschrijver en koordirigent. Hij verwierf bekendheid met onder meer a-capellakwartet Mezzo Macho en kleinkunsttrio Klater. Hij woonde vanaf zijn studententijd in Nijmegen, tot hij in 2015 naar Oosterbeek verhuisde. Zie ook www.wilbertfriederichs.nl.

Het Requiem werd in 2011 voor het eerst én voor het laatst uitgevoerd. Een hernieuwde uitvoering moest vanwege de coronapandemie enkele keren worden uitgesteld. Voor de concerten in 2023 is opnieuw een projectkoor samengesteld.

Zie voor meer informatie en reserveringen: https://wmajeur.nl/wp

Reacties zijn gesloten.