Retraitedag, een dag in stilte

#_LOCATIONMAP

Datum/Tijd
22/04/2023
10:00 - 16:00

Categorieën


Tijdens deze retraitedag onderzoek je de waarde van stilte en ervaar je de vitaliserende werking ervan.

 Ogenschijnlijk is stilte nutteloos en verloren tijd, want bij velen is er het besef dat we geen tijd mogen verliezen. Daarom zijn we de hele dag actief. Maar vaak zijn we té actief en is de balans tussen ontspanning en inspanning zoek.

Hoe kan het rustiger worden in je leven? Dat kan door momenten van stilte in te lassen. Stilte is dus bepaald niet nutteloos. Ze is weldadig, helend zelfs. Ze is een krachtige bron die stress reduceert en je leven vitaliteit schenkt.

Tijdens deze retraitedag onderzoek je de waarde van stilte. Dat doen we in een een klooster met een verstillende sfeer. Het klooster is al eeuwenlang een geschikte plaats waar rust en stilte tot de vanzelfsprekende ingrediënten horen en alles erop gericht is de blik naar binnen te kunnen richten. Laat je tijdens deze dag verrassen door wat er te ontdekken valt over stilte en jezelf.

Naast een paar korte inleidingen op het thema bestaat deze retraite uit: meditaties, reflectie-opdrachten en stilte. We proeven stilte en staan stil bij de vraag wat stilte met je doet en hoe je de kracht van stilte op een simpele manier nog meer in je leven kunt integreren en benutten. We lunchen in stilte.

Praktische informatie

Plaats: Stadsklooster San Damiano, Van der Does de Willeboissingel 11 (Franciscushuis), Den Bosch
Datum: Zaterdag 22 april 2023
Tijd: 10–16 uur
Begeleiding: Ton Roumen (www.bezinnen.com) 06 307 101 36
Aanmelden en info: via deze link.
Prijs: € 67
Inclusief: Vegetarische Lunch, koffie en thee.

Ton Roumen is een ervaren coach, retraiteleider en spreker. Hij publiceert boeken en artikelen over spirituele thema’s. Zijn laatste boeken: Omarm jezelf en De vrijheid van mijn vader. Meer informatie: www.bezinnen.com

Reacties zijn gesloten.