Kloostertuin

Van mei tot en met oktober 2021 hebben we de Kloostertuin van Stadsklooster San Damiano elke tweede zaterdagmiddag van de maand opengesteld voor belangstellenden. Dit bleek een groot succes!
In 2022 zullen we dit dan ook een vervolg geven.

De Kloostertuin is open op zaterdag 14 mei, 11 juni, 9 juli, 13 augustus, 10 september en 8 oktober van 14.00 – 16.00 uur. Dan staat de poort in de kloostermuur aan de Van der Does de Willeboissingel 12 open.

Op deze middagen is het mogelijk om een oase van rust midden in de stad te bezoeken. In deze oase kun je wandelen in het bos waar de vogels zingen en je regelmatig één van de eekhoorns kunt spotten. In de bloementuin kun je genieten van de bloemen en de bijen. De tuinkapel is open om even rustig plaats te nemen.

Je kunt ook een meditatieve wandeling door de Kloostertuin maken via een audiotour (of zie de QR code hieronder) op je eigen telefoon of een boekje waarbij je op twaalf plekken stil zult staan om Franciscus & Clara van Assisi en Elisabeth van Thüringen te ontmoeten. Zo maak je kennis met de spiritualiteit van de drie kloosterordes die Stadsklooster San Damiano bewonen.

Je zult in de Kloostertuin ontvangen worden door de broeders en zusters van het Stadsklooster. Er is informatie beschikbaar over het klooster en je kunt wat dingen kopen, zoals het kookboek ‘Clara’s Bron’ dat door de zusters uit het Stadsklooster geschreven is. Ook kun je er een kloostersouvenir kopen dat speciaal ontworpen is voor Ons Kloosterpad, een wandelpad dat je langs vijftig (voormalige) kloosters en abdijen in Midden- en Oost-Brabant voert. De eerste en laatste etappe van dit wandelpad brengen je bij Stadsklooster San Damiano.

Het Brabants Dagblad kwam ook langs in de Kloostertuin en schreef er een artikel over. Je kunt het hier lezen.

Toekenning tuinsubsidie door Space for Grace

Al geruime tijd zijn we met bezielde vrijwilligers bezig met een plan om van de mooie kloostertuin een nog betere plek te maken voor dier en mens. De structuur van de tuin met het bos met monumentale bomen zal behouden blijven. Inmiddels zijn we al begonnen met het rooien van ecologisch onnuttige bomen, struiken en planten zodat er plek komt voor meer fruit- en notenbomen en inheemse besdragende struiken. Recent heeft er al een tuinwerkdag plaatsgevonden waarbij we met vele vrijwilligers een paarduizend biologische bollen hebben geplant zodat de tuin in het voorjaar nog rijker zal bloeien. Stap voor stap zullen we de plannen gaan uitvoeren.

Reacties zijn gesloten.