Voorstelling Titus Brandsma

#_LOCATIONMAP

Datum/Tijd
28/05/2022
15:00 - 16:30

Categorieën


Peter Vermaat speelt zijn voorstelling: Titus, held of heilige? Een theatrale en poëtische vertelling over het leven van Titus Brandsma. Het is het verhaal van een kwetsbaar mens die overeind bleef te midden van het oorlogsgeweld.

Het gebeurt niet elke dag, dat een Friese boerenzoon heilig wordt verklaard. Het is de eerste keer na 2000 jaar op 15 mei 2022. Niet iedereen zal weten wat Titus Brandsma heeft bezield en hoe hij heeft geleefd. In deze theatervoorstelling met levensgrote poppen en muziek vertelt Peter Vermaat het levensverhaal van Titus.
Titus werd in 1881 geboren op een boerderij in Ugoklooster (bij Bolsward). Als elfjarige jongen ging hij naar het kleinseminarie van de franciscanen om zich vervolgens aan te sluiten bij de karmelieten. Na zijn priesterwijding, die in de St. Jan in ‘s-Hertogenbosch plaatsvond, studeerde hij in Rome, promoveerde in de wijsbegeerte en werd uiteindelijk hoogleraar in Nijmegen. Toen Nederland werd bezet door de Duitsers, kwam Titus met hen in conflict. De directe aanleiding tot zijn arrestatie was zijn actie om de dagbladen te bewegen geen artikelen en advertenties van de N.S.B. op te nemen. Acht weken zat hij in een cel in Scheveningen om na wat omzwervingen uiteindelijk in 1942 te sterven in Dachau.

Meer info over Peter Vermaat en de voorstelling: www.petervermaat.nl 

Waar:
Stadskloosterkerk San Damiano
Van der Does de Willeboissingel 12
5211 CB  ’s-Hertogenbosch

Wanneer:
Zaterdag 28 mei 2022 om 15.00 uur

Prijs:
€12,50

Reservering:
franciscushuis@minderbroedersfranciscanen.net

 

Reacties zijn gesloten.