Wil je graag meedoen met de nationale week zonder vlees en zuivel, maar zoek je nog inspiratie voor de warme maaltijd? Hier kan je elke dag van deze week een lekker en eenvoudig recept vinden van zuster Beatrijs.
Meer inspiratie vind je in het boek: ‘Clara’s Bron, Recepten voor eenvoudig leven en (h)eerlijk koken’. En op de website https://www.weekzondervlees.nl/

Ingrediënten
200 g groene linzen, beetgaar gekookt
200 g kikkererwten, gekookt
100 g rijst
2 uien, gesnipperd
2 tenen knoflook, gesnipperd
1 tl suiker
5 el olijfolie
1 blik tomaten, grof gehakt
sap van 1 citroen
3 tl komijn
2 tl pul biber (rode pepervlokken) of 1 tl cayennepeper
½ lt groentebouillon
half bosje peterselie, gehakt
Peper & zout
250 g soja gurt of ander alternatief voor yoghurt
Desgewenst 1 tl gedroogde munt
Bereidingswijze
Verhit de olie in een pan met dikke bodem op halfhoog vuur en fruit hierin de uien, knoflook en suiker 5 min. Voeg het citroensap toe en laat nog 6-7 min bakken op laag vuur, wel af en toe omscheppen. Voeg de rijst toe en bak deze 2 min al omscheppend mee. Voeg nu tomaten met sap, komijn, pul biber of cayennepeper en p & z toe. Laat 2 min sudderen. Voeg de bouillon toe, doe het deksel op de pan en laat 15-20 min zachtjes sudderen. Draai het vuur uit. Laat enkele min staan. Bestrooi royaal met de peterselie. Serveer met de soja gurt die losgeroerd is met een snufje z en desgewenst de munt.
