Kloostertuin

Van april tot en met september 2024 is de kloostertuin van Stadsklooster San Damiano elke tweede zaterdagmiddag van de maand opengesteld voor belangstellenden.

De kloostertuin is open op zaterdag 13 april, 11 mei, 8 juni, 13 juli, 10 augustus en 14 september van 14.00 – 16.00 uur. Dan staat de poort in de kloostermuur aan de Van der Does de Willeboissingel 12 voor je open.

Het is dan mogelijk om een oase van rust midden in de stad te bezoeken waar je vrij kunt wandelen, even kunt zitten en je de vogels om je heen hoort zingen.

Ook kun je a.d.h.v. een boekje of audiotour op je eigen telefoon een bezinnende wandeling maken langs 12 plekken in de tuin waarbij je wordt meegenomen in de spiritualiteit van Franciscus en Clara van Assisi. Zij zijn de inspiratiebronnen van de bewoners van het Stadsklooster.

De kloostertuin is in ontwikkeling. Sinds vorig jaar werken we met vrijwilligers uit de buurt aan meer inheemse biodiversiteit in de tuin. Zo creëren we nog meer leven, kleur en beleving in de tuin.

Je zult in de kloostertuin ontvangen worden door de bewoners van het Stadsklooster, we maken graag een praatje met je.

Het Brabants Dagblad kwam in 2021 ook langs in de Kloostertuin en schreef er een artikel over. Je kunt het hier lezen.

Toekenning tuinsubsidie door Space for Grace

Al geruime tijd zijn we met bezielde vrijwilligers bezig met een plan om van de mooie kloostertuin een nog betere plek te maken voor dier en mens. De structuur van de tuin met het bos met monumentale bomen zal behouden blijven. Inmiddels zijn we al begonnen met het rooien van ecologisch onnuttige bomen, struiken en planten zodat er plek komt voor meer fruit- en notenbomen en inheemse besdragende struiken. Er zijn vele bollen geplant zodat de tuin in het voorjaar nog rijker zal bloeien. Stap voor stap zullen we de plannen gaan uitvoeren.

Reacties zijn gesloten.