Meeleefgast

Je kunt meeleven voor langere tijd in een dynamische kloostergemeenschap van broeders en zusters uit de Franciscaans/Claraanse familie waar je meeleeft in een bedding van gebed, stilte en ontmoeting. Het klooster is gelegen nabij het centrum en het station van ’s-Hertogenbosch. De rivier de Dommel stroomt voor het klooster langs en het natuurgebied De Bossche Broek ligt op een paar minuten loopafstand.

Er zijn verschillende redenen om een meeleefperiode aan te willen gaan. Zo kun je je scriptie schrijven, een pas op de plaats maken om te oriënteren wat je wilt met je leven en/of werk, verdieping van je geloofsleven, bezig zijn met wezenlijke levensvragen, je verlangt naar ruimte om tot stilte te komen en die te laten spreken.

Je kamer bevindt zich in de stille gang waar de zusters clarissen wonen.

Na een kennismakingstraject, dat bestaat uit gesprekken en enkele meeleefdagen, wordt besloten of er een goede wederzijdse basis is om een meeleefperiode aan te gaan.

We bieden:

 • Een dynamische kloostergemeenschap waar ruimte is voor stilte en gebed.
 • (Gemeubileerde) leefruimte met natte cel en aparte slaapkamer, totaal 28m².
 • Begeleiding
 • 4x per dag getijdengebed
 • 3 maaltijden per dag
 • Maximaal 1 jaar meeleeftijd, proeftijd van 1 maand

Profiel:

 • Je bent vrouw
 • Tussen 20 en 60 jaar
 • Je kunt financieel bijdragen
 • Je bent bereid taken in huis te vervullen
 • Je bent fysiek en mentaal in staat zelfstandig te wonen en voor jezelf te zorgen
 • Je wilt meebidden met ons getijdengebed
 • Je houdt je eigen woonruimte aan

Meer informatie over het stadsklooster is te vinden op deze site. Mocht je interesse hebben, bel dan met Stadsklooster San Damiano en vraag naar zr. Beatrijs Corveleyn of zr. Elisabeth Luurtsema, tel: (073) 613 01 55. Of stuur een e-mail naar:
s-hertogenbosch@zrs-clarissen.nl

Tot maart 2022 is er een meeleefgast in huis. Aangezien we plek kunnen bieden aan één meeleefgast, kun je vanaf januari 2022 weer contact met ons opnemen over de mogelijkheden om voor langere tijd mee te leven.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.