Vluchtelingenmiddag: ‘Een mens als jij!’

Zaterdag 25 juni werd met het thema “Een mens zoals jij “, op verschillende plekken in de tuin ruimte vrijgemaakt om te ervaren wat iemand voor, tijdens en na zijn vlucht naar Nederland zoal meemaakt. Voor volwassenen én voor kinderen was er een apart route door de tuin. Ruim 60 mensen ging en route. Op de ‘vluchtroute’ kon je van alles tegenkomen: van ervaringsverhalen, Hollandse eigenaardigheden en taalproblemen waar je tegen aanloopt, tot het stilstaan bij kruisen van mensen die op de vlucht zijn omgekomen: Kinderen konden deegfiguurtjes kneden voor kinderen in het AZC. Volwassenen konden wenskaarten schrijven.  We danken de Franciscaanse Vredeswacht die het had georganiseerd samen met Feminae Pacis, vrijwilligers van  vluchtelingenwerk en wat helpende handjes vanuit het stadsklooster. 

Reacties zijn gesloten.